Is there a way to copy the content of variables in PHP

Post your questions and problem reports here

Moderator: kfury77

Forum rules
Please try to follow these guidelines. This will help to receive faster and more accurate response.

  • Check the Support section of the corresponding product first. Chances are you will find your answer there;
  • Do not create new topics for already reported problems. Add your comments to the existing topics instead;
  • Create separate topic for each problem request. Do NOT post a number of non-related problem reports in a single topic;
  • Give your topic a meaningful title. Titles such as "A question," "Bug report" and "Help!" provide others no clue what your message is about;
  • Include the version number of the software you are using;
  • This is not an official customer support helpdesk. If you need a prompt and official response, please contact our support team directly instead. It may take a while until you receive a reply in the forum;

Is there a way to copy the content of variables in PHP

Postby blUserExplorer » Fri Aug 26, 2016 4:26 pm

Hi,

In Webuilder with xDebug support, we can hover over a variable and see its contents. But if it's a long string, the it seems impossible to see all of it. Also, there doesn't seem to be any way to search through the string.

Is there a way to copy and paste the contents of a variable, during a debugging session?
blUserExplorer
 
Posts: 13
Joined: Sun Mar 13, 2016 2:56 am

Re: Is there a way to copy the content of variables in PHP

Postby blUserExplorer » Fri Aug 26, 2016 5:39 pm

Ok, I was able to get some of the content of the Watch variables displayed, although the contents are truncated, when trying to Copy and Paste.

However, it's not clear how the Evaluate button works. if I highlight the name of a variable in the source, then click Evaluate, it doesn't show anything. If I click Add Watch from the context menu, while in the Evaluate mode, it does nothing.

Is there a specific link, on how to work with the Debug Tools? The Debug information in WeBuilder's Help describes installation, Running and setting breakpoints. But it doesn't explain how to watch variables.
blUserExplorer
 
Posts: 13
Joined: Sun Mar 13, 2016 2:56 am

Re: Is there a way to copy the content of variables in PHP

Postby Aivars » Tue Nov 01, 2016 12:31 pm

To evaluate a variable, select Evaluate tab and in the textbox enter your variable (e.g. $a) and press Evaluate button or Enter on keyboard.
Blumentals Software Programmer
User avatar
Aivars
Blumentals Software Developer
 
Posts: 2254
Joined: Thu Aug 22, 2002 1:40 pm
Location: Latvia


Return to HTMLPad / Rapid CSS / Rapid PHP / WeBuilder Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest